post

Welke Tips Kun Je Allemaal Toepassen Om Geld Te Besparen Op Je Energierekening?

Wij geven u 5 zeer eenvoudige tips om thuis te sparen, zodat uw maandelijkse energierekening aanzienlijk daalt en u ook een gezonder huis kunt hebben. Geld besparen op onze dagelijkse uitgaven zoals gas en licht is niet moeilijk, maar moet wel duidelijk zijn over wat we kunnen besparen en hoe we aan het werk kunnen gaan.

Verspil geen elektriciteit aan nutteloze zaken

Het is iets fundamenteels en dat is ons al duizend keer verteld, maar dat doen we nog steeds …. Laat de elektrische apparaten niet aanstaan als u ze niet gebruikt en laat ze niet op stand-by staan, want ze blijven uitgeven en, hoewel ze niet de oorzaak zijn van uw rekening is maar liefst 12% van de elektriciteitsrekening, en dat blijkt.

Efficiënte Lampen Gebruiken Om Energie Te Besparen Zonder Gedoe

In het verlengde van het bovenstaande, als u niet in een kamer bent, waarom zou u dan het licht laten branden? Zet het uit wanneer u het niet gebruikt. Daarnaast raden wij u aan om alle huishoudelijke gloeilampen te vervangen door spaarlampen, ze zijn duurder, maar op de lange termijn zult u veel geld besparen. En als het met LED’s kan, nog beter, want ze zijn nog efficiënter.

gas en licht besparing

Verspil Geen Afvalwater En Hergebruik Dit Om Te Besparen Op Je Rekening

Iets anders dat ons al sinds we klein waren is verteld, maar dat we af en toe vergeten…. Schakel het water uit als je het niet gebruikt, bijvoorbeeld als je je tanden poetst, scheert of je lichaam inzeept. In slechts één minuut wordt er ongeveer 10 liter water verspild.

  • Een interessante optie om water te besparen is het installeren van stroombegrenzers in de monding van de kraan (beluchters), die voorkomen dat de kraan onder een bepaalde hoek open gaat. Zo gaat het waterverbruik van kranen van 15 tot 8 liter per minuut en dat van de douche van 20 tot 10 liter.
  • En hier zijn nog enkele andere “levenslang” waterbesparende tips: neem een douche in plaats van een bad, gebruik het toilet niet als vuilnisbak en kijk uit voor water geven!
  • energie besparingen

Koud water in plaats van warm water gebruiken

Warm water is goed voor een kwart van het energieverbruik van een normale woning. Elke verbetering in dit opzicht zal ons dan ook helpen om de rekening aanzienlijk te verlagen. Monokraantjes zijn het beste, zodat u warm en koud water kunt mengen en koud water kunt gebruiken wanneer u maar kunt (het is ook veel gezonder voor uw huid). Controleer ook het waterverbruik van uw wasmachine en vaatwasser.